Tayland Vize Türleri

Tayland Vize Türleri

Turist Vizesi

Eğer Tayland’da turistik amaçlı ve 15(*) veya 30(**) günden fazla kalmayacak iseniz, sınır kapılarından vize alabilirsiniz.
30 gün üzeri turistik amaçlı vize için bulunduğunuz yere en yakın Tayland Konsolosluğuna giderek, 2 (iki) aylık tek girişli, 4 (dört) aylık çift girişli ve 6 (altı) aylık üç girişli vize alabilirsiniz.

* Kara ve Deniz yolu ile yapılan girişlerde,

Turist Vizesi

** Hava yolu ile yapılan girişlerde.

Tek Girişli Turist Vizesi (Single Tourist Visa)

Tek girişli turist vizesi ile en fazla 60 gün kalabilirsiniz. Bu vizeyi herhangi bir ülkede bulunan Tayland Konsolosluğundan başvuru yaparak alabilirsiniz.

Çift Girişli Turist Vizesi (Multi Tourist Visa)

Çift girişli turist vizesi ile en fazla 60+60 olarak 120 gün kalabilirsiniz. Ancak 60 gün sonunda ülke dışına çıkıp tekrar giriş yapmanız gerekmektedir.

Üç Girişli Turist Vizesi (Multi Tourist Visa)

Üç girişli turist vizesi ile en fazla 60+60+60 olarak 180 gün kalabilirsiniz. Her 60 günde bir ülke dışına çıkıp tekrar giriş yapmanız gerekmektedir.

Çalışma Vizesi

İşveren Olarak Tayland Vize Başvurusu

Çalışma vizesi

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Tayland konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe,
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi,
  • Vergi Levhasının Fotokopisi,
  • İmza Sirküleri Fotokopisi,
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi,
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi,
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi,
  • Kredi Kartları Fotokopisi,
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Tayland daki Firmadan Davetiye,
  • Tayland dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğeri ise Tayland konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir,
  • 2 (iki) adet biyometrik fotoğraf, (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış olmalı)
  • Pasaport. Vize bitiş tarihi itibariyle en az 6 (altı) ay süresi olmalıdır.
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 euro  Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışan Olarak Tayland Vize Başvurusu

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Tayland konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe,
  • Şirketin imza sirküleri,
  • Vergi levhasının fotokopisi,
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi,
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi,
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi, (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 (dört) aylık sigorta bildirgesi fotokopisi,
  • Son üç aylık bordro fotokopisi,
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi,
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi,
  • Kredi kartları fotokopisi,
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Tayland daki Firmadan Davetiye,
  • Tayland’dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Tayland konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.
  • 2 (iki) adet biyometrik fotoğraf, (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış olmalı)
  • Pasaport. Vize bitiş tarihi itibariyle en az 6 (altı) ay süresi olmalıdır.
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Çalışma İzni

Çalışma İzni

Her ülkede olduğu gibi yabancı birinin çalışabilmesi için çalışma iznini (work permit) alması gerekmektedir. Çalışma vizesi ile aynı değildir. Çalışma vizesini Tayland dışındaki konsolosluklardan alabiliyorsunuz fakat çalışma iznini Tayland Hükümeti gerekli incelemeleri yaptıktan sonra uygun bulması durumunda vermektedir. Çalışma izni almak için gerekli evraklar ve bilgiler aşağıda bulunmaktadır.

Çalışma İzni İçin Gerekli Belgeler

  • Başvuru formu, (Çalışacak olduğunuz şirketin adres bilgilerini gösteren harita, iş yerindeki konumunuz, şirketin neden yabancı işçiye ihtiyacı olduğunu belirten yazı ile birlikte.)
  • Pasaport fotokopisi. üzerinde işlem yapılmış tüm sayfalar imzalı olarak,
  • Daimi ikamet etmeyenler için geçerli göçmen olmayan vize, (Non-B , Non-O gibi)
  • Daimi ikamet edenler için, oturma izni ve oturduğunuz evin kayıtlı olduğu defter,
  • Eğitim niteliklerinizin özgeçmişini gösteren ingilizce yada Tayca diline tercüme edilmiş imzalı belge, (Resmi tercüme)
  • Sağlık raporu, (Fiziksel ve zihinsel sağlığınızın iyi olduğunu gösteren Tayland hastanelerinden alınmış, verem, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, tüberküloz gibi hastalığınızın olmadığı gösteren, son 6 (altı) ay içerisinde alınmış olmalıdır.)
  • Fotoğraf 6 (altı) adet.
EĞER BİR TAYLAND VATANDAŞI İLE EVLİ İSENİZ;
  • Evlilik cüzdanı,
  • Eşinizin kimlik kartı ve ev kaydı,
ŞİRKET HAKKINDA İSTENEN BELGELER;
  • Şirketin Ticaret Sicil Dairesine kayıtlı olduğunu gösteren belge, müdür ya da müdürlerin ismi ve kayıtlı sermaye hakkında bilgiler,
  • Hissedarların listesi, (Ticaret Sicil Dairesi tarafından onaylı.)
  • Fabrika lisansı, (Varsa)
  • Vergi levhası,
  • Stopaj vergisi. ( Çalışma iznini yenileyenler için)
ŞİRKET GEREKSİNİMLERİ
  • Tayland sınırları içerisinde kayıtlı olması,
  • Vergi levhası ve KDV kaydının olması,
  • Yabancı çalıştırabilmek için en az 2.000.000 (2 milyon) baht ödenmiş sermayesi olmalı,
  • Çalışma izni başına ayrıyetten 4 (dört) Tayland vatandaşı çalışan olması gerekmektedir.

Öğrenci Vizesi

Öğrenci Olarak Tayland Vize Başvurusu

Öğrenci vizesi

  • Tayland Konsolosluğu Vize Departmanı’na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Tayland ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren veya bordrolu ise çalışma vizesi bölümünde bulunan belgelerin tamamı.
  • 2 (iki) adet biyometrik fotoğraf ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış olmalı)
  • Pasaport. Vize bitiş tarihi itibariyle en az 6 (altı) ay geçerlilik süresi olan,
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Tayland vizesi varsa fotokopileri

Ya da Tayland’a geldikten sonra vize veren dil kurslarına giderek 1 yıl’a kadar vize almanız mümkün. Ancak 90 günde bir Göçmenlik Bürosu’na (immigration office) gidip damgalatmanız gerekiyor.
Başvuru yapabilmek için en az 30 günlük vizeniz olması gerekmektedir. Çünkü evrakların hazırlanması 1 ay’ı bulmaktadır. Tüm evraklar hazır ve işlemler bittikten sonra, öğrenci vizesini almak için Tayland sınırları dışında bulunan bir Tayland Konsolosluğundan onaylatmanız gerekmektedir.
Bunun için en yakın ülke konsoluslukları:

  • Kamboçya (Phnom Penh)
  • Laos (Vientiane)
  • Myanmar (Yangoon)
  • Malezya (Kuala Lumpur, Penang)

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport fotokopisi
  • Kurs Başvuru formu (Kurs yerinde doldurulacak)
  • 6 (altı) adet 3×4 cm fotoğraf. (Takım elbise giyilmiş olarak çekinilmiş olmalıdır. T-shirt vb. kabul edilmiyor. Fotoğrafçılara belirttiğiniz zaman düzenliyorlar.)

Evlilik Vizesi

Evlilik Vizesi

Tayland’da evlendikten sonra en fazla 1 (bir) yıl verilen vize türüdür. Evlilik vizesine başvuru yapabilmeniz için en az 40.000 baht geliriniz ya da son 2 (iki) ayda banka hesabınızda 400.000 baht olduğunu belgelendirmeniz gerekiyor.

Evlilik Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Başvuru formu,
  • Evleneceğiniz kişinin kimlik fotokopisi,
  • Evleneceğiniz kişinin “Tabian Baan” adı verilen ikametgah belgesi,
  • Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi (Resmi ve okunaklı olmalı),
  • Pasaport geçerlilik süresi en az 18 (onsekiz) aydan fazla olmalıdır,
  • Pasaport fotokopisi,
  • 4 x 6 cm biyometrik fotoğraf, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş olmalı,
  • Tayland içindeki bir banka hesabınızda son 2 (iki) ayda 400.000 baht olduğunu gösteren belge ya da -aylık 40.000 bahttan az olmamak kaydı ile- gelir belgesi. Eğer geliriniz Türkiye’den ise konsolosluktan -aylık 40.000 bahttan az olmamak kaydı ile- geliriniz olduğuna dair mektup,
  • Ev veya apartman’ın el ile çizilmiş haritası,
  • Ev veya apartman’ın iç ve dış fotoğrafı, (2 adet)
  • Eşiniz ile birlikte çekilmiş fotoğraf, (2 adet)
  • Eğer çocuk var ise doğum belgesi aslı ve fotokopisi.

Tayland’daki Şirketten İstenen Evraklar (Varsa)

  • Şirkette çalıştığınızı belirten, adınızı, pasaport numaranızı ve şirket çalışanları ile olan ilişkinizi gösteren belge,
  • Şirket kayıt belgesi (fotokopi)
  • Şirketin pay sahiplerinin listesi (fotokopi)
  • Şirketin son bilançosu (fotokopi)
  • Şirketin vergi kaydı (fotokopi)
  • Çalışma izninin fotokopisi.

Not :

  • Şirket adına istenen belgeler, şirketin mührü ile yetkili müdür tarafından tasdikli,
  • Belgeler İngilizce yada Tay dilinde noter / Konsolosluk tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.

Emeklilik Vizesi

Tayland’da emekli statüsünde vize almak istiyorsanız, emeklilik vizesi (Non-O-A visa) almanız gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

Emekli Vizesi

  • 50 yaş ve üzerinde olmanız,
  • Pasaport. En az 6 ay geçerlilik süresi olmalı,
  • Biyometrik fotoğraf. 2 (iki) adet. Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuş yapılmamış olmalı,
  • Sabıka kaydı,
  • Sağlık kontrolü,
  • Seyahat süresini kapsayan 30.000 euro teminatlı sağlık sigortası,
  • Asgari düzeyde mali ihtiyaçları karşılamak,
  • Gönüllü bile olsa çalışmıyor olmak,
  • Tayland bankasında adınıza en azından 800.000 baht bulunması yada,
  • Emekli maaşınızın en az aylık 65.000 baht olması yada,
  •  Tayland bankası hesabı ve emekli maaşınızın toplamı en az yıllık 800.000 baht olması gerekmektedir.

About the Author

By admin / Administrator, bbp_keymaster

Follow admin
on Nov 14, 2015